Programa Singulars 2020 “Fabrica el teu futur”

Foment de Terrassa inicia la seva participació aquest mes de setembre de 2020 en el  “Projecte Singulars 2020” on 15 tècnics, 2 prospectors i 2 coordinadors faran acompanyament durant 11 mesos a més de 255 joves en 4 comarques de Catalunya. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu, dins el Pal Nacional de Garantia Juvenil, iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball.

Aquest és un projecte que té per objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves d’entre 16-29 anys oferint-los una formació professionalitzadora, i una tutorització i seguiment personalitzat per a cadascun; tot això, alhora que s’ha tractat d’encaixar el projecte amb les necessitats laborals del teixit productiu del territori.

Cada persona tècnica de referència acompanyarà a un grup de 15 joves durant el seu procés de formació i millora de l’ocupabilitat. Les formacions estaran impartides per centres formatius de gran prestigi.

 

Agrupació d’entitats:

Es tracta d’un projecte liderat per Pimec que es desenvolupa mitjançant una agrupació d’entitats, fet que enriqueix l’execució del projecte, on cadascú aporta la seva especialitat: Pimec, Foment de Terrassa, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Eurecat i Centre Tecnològic Leitat.

Foment de Terrassa, coma referent de l’àmbit de l’ocupació de la ciutat de Terrassa i en desenvolupament de actuacions d’orientació específiques per a joves, desenvoluparà la selecció, l’orientació de 15 alumnes i en realitzarà la prospecció del projecte.

La prospecció es realitzarà conjuntament per Foment de Terrassa com entitat local, amb un ampli coneixement del sector productiu del territori i PIMEC com agent social i econòmic, amb una dilatada experiència executant diferents projectes d’inserció laboral.

Fabrica el teu futur

Es duu a terme al Vallès Occidental on 60 joves hi podran participar i formar-se en un àmbit tecnològic (drons, impressió 3D, automatització logística i màrqueting digital).
Entitats col·laboradores: Foment de Terrassa SA, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Eurecat Centre Tecnològic, Centre Tecnològic Leitat

Actuacions previstes

– Orientació i tutorització al llarg de tot el projecte. Cada grup d’alumnes tindrà una persona tutora que l’acompanyarà al llarg de tot el projecte i en farà el seguiment.
– Formació professionalitzadora, molt pràctica i de la ma de centres de formació de referència com són Leitat, Eurecat i Pime Coneixement.

– Acompanyament en el procés d’inserció laboral, intermediar amb empreses del sector tecnològic per afavorir la inserció. Suport en la preparació de la candidatura per a la inserció.

Formacions professionalitzadores

Les 60 persones joves participants al projecte faran una de les formacions proposades, per tant cada formació tindrà capacitat per a 15 alumnes.

– Impressió 3D Industrial – impressió additiva del futur (310h)

Curs teoricopràctic que aporta una visió general de l’estat actual de la fabricació additiva al llarg de la cadena de valor, mitjançant una formació majoritàriament pràctica.

– Iniciació al disseny i fabricació de Drons (310h)

El curs està dirigit a persones que vulguin obtenir coneixement en els àmbits de la construcció i manteniment de drons. Adquirir formació sobre tecnologies i/o coneixements transversals a la tecnologia del dron. Les competències més rellevants vinculades a la tecnologia del dron són el disseny de peces i l’electrònica, electricitat i programació.

– Magatzem i automatitzacions en logística 4.0 (260h)

Aquest curs ofereix la possibilitat de realitzar un conjunt d’activitats de magatzem amb la finalitat d’aconseguir que els productes estiguin disponibles per als clients al moment, lloc i quantitat que desitja al mínim cost.

Automatització de sistemes de magatzem, programació i logística inversa.

– Comunicació, màrqueting digital i E-commerce ( 310h)

El curs de Comunicació, Màrqueting Digital i e-Commerce es una formació en què es veuran les diverses àrees professionals que corresponen a l’àmbit del comerç electrònic.

Es tractarà l’e-Commerce des de dins, coneixent els tres principals CMS e-commerce:

Prestashop, Magento i Woocommerce. A més a més es treballaran aspectes com la Comunicació en un e-Commerce i altres àrees com el SEO, SEM (Google Ads), SocialAds, Email Marketing i Analítica Web orientats a l’e-commerce.

 

Es tracta de formacions molt pràctiques i dissenyades a mida de les necessitats de les empreses.