És el primer d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya on tots els agents socials, econòmics i de l‘àmbit de la formació professional s’han posat d’acord per mostrar en un únic portal tota l’oferta de treball, de formació i de pràctiques laborals a les empreses.

Treballterrassa.cat és el nou portal de l’ocupació i la formació que avui estrena la ciutat i que ahir al vespre es va presentar al Vapor Universitari davant la ciutadania i els agents socioeconòmics. Es tracta d‘un portal fruit de la concertació entre els membres del Pacte per a l’Ocupació i del Consell de la Formació Professional que té per objectiu oferir un catàleg virtual de tota l’oferta formativa, treball i pràctiques a l’empresa que hi ha la nostra ciutat.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va donar la benvinguda a l’acte de presentació del nou portal que va comptar amb una conferència marc del catedràtic d’Estructura Econòmica, Santiago Niño Becerra, que va tractar sobre el mercat del treball i les professions del futur. A continuació, els agents del Pacte per a l’Ocupació i del Consell de la Formació Professional, que són la patronal CECOT, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, els sindicats UGT i CCOO i els representants del centres educatius de l’FP tan públics, privats i concertats, van donar la seva opinió en relació al nou portat que a posteriori va presentar la periodista, Marta Carreras.

El portal té quatre grans apartats. El primer és el de les entitats que el conformen i que bolquen totes les seves ofertes siguin de formació o d’ocupació, el segon és l’apartat d’ofertes de treball on es despleguen totes les ofertes de feina que hi al nostre territori perquè la ciutadania s’hi pugui inscriure, així com també hi ha l’opció que les empreses puguin penjar les seves ofertes. El tercer àmbit és de les ofertes de formació professionalitzadora des d’on s’accedeix a un ampli ventall de cicles de formació de grau mig o superior, formació contínua, entre d’altres. I el quart, i darrer àmbit, és el de pràctiques en empresa on es visualitzen totes les formacions reglades que requereixen un període de pràctiques dins l’àmbit empresarial perquè l’alumnat aconsegueixi una formació més integral. Per la seva banda, les empreses poden veure les formacions que requereixen pràctiques i poden col·laborar en la qualificació professional dels alumnes tenint-los in situ aprenent l’ofici.

Aquest portal també té la missió de substituir el www.pof.cat, que es va crear amb el mateix objectiu ja fa més d’una dècada fruit també del Pacte Local per l’ocupació de Terrassa i ha arribat a la seva caducitat. El portal és el primer d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya on tots els agents socials, econòmics i de l‘àmbit de la formació professional s’han posat d’acord per mostrar en un únic portal tota l’oferta de treball, de formació i de pràctiques laborals a les empreses.