A: Joves, Ocupació

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, ha intervingut en l’acte de comiat als i les 29 joves participants en el programa de Garantia Juvenil contractats per l’Ajuntament de Terrassa en el darrer semestre.

Aquest és el primer cop que l’Ajuntament de Terrassa contracta joves en el marc del Programa de Garantia Juvenil, una iniciativa europea que pretén facilitar estudis o ocupació a joves de 16 a 30 anys. A Catalunya, el programa el desenvolupa la Generalitat amb el suport dels ajuntaments. En aquest cas, l’Ajuntament de Terrassa ha contractat durant sis mesos 29 joves amb diverses titulacions per a fer pràctiques remunerades a jornada completa a diferents serveis municipals. El cost de la contractació dels joves ha estat de 354.246€, dels quals la Generalitat n’aporta 330.000, i la resta correspon a l’aportació municipal. La majoria dels contractats han estat auxiliars de gestió, encara que també hi havia informadors ambientals, electricistes, un enginyer tècnic en obra pública, un monitor de lleure i un delineant.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Terrassa vol incentivar la contractació en pràctiques de joves i millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral.